Om Lars Kristian Hansen

Lars Kristian Hansen, aarhusiansk billedkunstner født i Risskov 1963.

Jeg har virket som fuldtidskunstner siden 2003, repræsenteret hos en lang række gallerier, udstillinger på kunstmesser og virksomheder, udsmykningsopgaver, samt fungeret som vejleder, underviser og inspirator på malekurser.

Tidligere har jeg arbejdet som ergoterapeut indenfor psykiatri og undervisning og i en ung alder med håndværk i min faders industrilakeringsvirksomhed.

Mine værker tager afsæt i abstrakt ekspressionisme.

Maleriet er i centrum for mit virke, med en konstant afsøgning, leg og eksperimenterende af det umiddelbare og spontane, men også et stærkt forhold til håndværket bag opbygning og gennembearbejdning af maleriet.

Igennem mange gentagende og opbyggende lag og strukturer, blander jeg dynamik og ro, såvel som tvivl og beslutsomhed.

Efter gentagende processer søger jeg mod tilnærmning af komposition, værdier og fortælling, hvor noget skal kunne mærkes og fornemmes.

Der skal gerne være en form for bestemmelse i ethvert værk for at det kan ”komme hjem”.

Hvert værk skal gerne være et nyt værk med egen historie og nerve, ikke blot en opskrift, som kan gentages, men en ekspressiv fortælling og poesi, hvor ”paletten” kan udtrykke kontraster af livet og livet omkring os, ved brug af form, bevægelse og farver som sættes fri.

“Maleri er erhvervet som en blind mand, maleren maler ikke, hvad han ser, men hvad han føler og fortæller sig selv om, hvad han har set” (Pablo Picasso)